Uniek groen horecaconcept – ‘Greens in the Park’

Op 30 mei is in Den Haag ‘Greens in the Park’ geopend
Burgmeester Pauline Krikke verrichte de opening van dit bijzondere biologische restaurant in het Haagse Westbroekpark. Uniek is dat Greens in the Park een eigen ‘zorg-moestuin’ heeft. De tuin is biodynamisch en voorziet de keuken dagelijks van verse producten. De omliggende tuin wordt beheerd door Stichting Tuinen van Greens. De initiatiefnemers Wessel Tiessens, Robert-Jan Vermeulen en Djoeke Delnooz hebben een duurzaam, biologisch en commercieel concept ontwikkeld.
Het restaurant vervult een bijzondere maatschappelijke functie door de samenwerking met Stichting Mens en Tuin. De tuinen van Greens in the Park worden beheerd door een groep van 20 tot 30 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op een kas. Het glazen dak bestaat uit zonnecellen. Op het buitenterras zijn zitplaatsen voor 100 mensen en binnen 50. Het buitenterras biedt zicht op de speeltuin en het besloten terras heeft een uitzicht over de tuin en het water. Ook kunnen er workshops en vergaderingen gehouden worden in de kleine kas die midden in de moestuin staat.