Perfect Earth Animals helpt kinderen de natuur ontdekken

De nieuwe app Perfect Earth Animals is gemaakt door het Nederlandse gamebedrijf Perfect Earth in samenwerking met Staatsbosbeheer. Met de app worden kinderen de natuur in gestuurd om kaarten te verzamelen.
Perfect Earth Animals
Kinderen houden van verzamelen, dus dat is exact de manier waarop Staatsbosbeheer en gamemaker Perfect Earth de jongsten de natuur willen laten ontdekken. Met de nieuwe app Perfect Earth Animals kunnen kinderen dierenplaatjes verzamelen in allerlei verschillende thema’s, zoals kriebelbeestjes, tuinvogels en gladde gluiperds. De kinderen hoeven niet elk dier te vinden, maar moeten wel op pad om hun collectie compleet te krijgen.
Kinderen kunnen de kaarten op drie verschillende manieren sparen. Allereerst krijgen ze al een willekeurige dierenkaart op alle dagen dat ze de app openen. De kans dat ze een bepaalde kaart ontvangen hangt af van in hoeverre het om een bedreigd diersoort gaat. Het belangrijkste is echter dat kinderen naar buiten gaan, want op specifieke locaties in natuurgebieden zijn kaarten te vinden.
Als de speler binnen vijftig meter van zo’n locatie komt, wordt de dierenkaart automatisch aan de app toegevoegd. Op de kaart staat informatie over het dier en zijn leefomgeving. Kaarten kunnen ook geruild worden, mits de spelers tenminste twee exemplaren van dezelfde dierenkaart in zijn bezit heeft.
Kinderen zijn gek op dieren en op verzamelen. Bovendien zijn ze zeer bekend met het gebruik van digitale media”, stelt het Staatsbosbeheer. “We denken dat de app een goede motivatie kan zijn voor kinderen om vaker de natuur te beleven, samen met hun ouders.” Nog voor het eind van deze zomer zullen er dierenkaarten op 10.000 locaties in de Nederlandse natuur geplaatst zijn. Daarna zal de app ook uitrollen in andere landen.