Elke donderdag een filmpje over planten en dieren in Tilburgs bos te zien

Op de website van het Stadbos013 en op de Facebook-pagina is vanaf 16 juni elke donderdag een filmpje over planten en dieren in het bos te zien.
Er worden 12 filmpjes gemaakt. Ecoloog Rob van Dijk en Rob Vereijken, expeditieleider van het bos, vertellen in de items iets over de verschillenden planten en dieren die in het gebied leven. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder meer de vistrap, de verschillende salamanders die in het bos leven en het veenmos. De filmpjes zijn te zien op de website stadsbos013.nl en op facebook.com/stadsbos013.
Aan de zuidwestkant van Tilburg wil de gemeente een stadsbos maken. Het gebied omvat onder meer de Oude Warande, het Wandelbos en het groen ten westen van de Blaak. De gemeente wil van het Stadsbos013 een groot recreatie- en natuurgebied maken voor en door Tilburgers. Het wordt goed bereikbaar en er komt ruimte voor biodiversiteit. Met het Stadsbos013 verbetert de leefbaarheid van de stad voor bewoners, bezoekers én planten/dieren en daarmee wordt de stad aantrekkelijker. Maar het doel is ook te komen tot een verrijking van het gebied. Met het bos moet de natuur dichterbij de stad komen en andersom.
Samenwerking
Met de ontwikkeling van het Stadsbos013 is de gemeente bewust op zoek gegaan naar andere vormen van samenwerking. Iedereen kan meedenken en -praten over hoe het bos de kwaliteiten krijgt die voor de Tilburger belangrijk zijn. Een idee indienen kan via de website van het stadsbos.