Floriade 2022 wordt de groenste woonwijk ter wereld!

Wat kan groen voor de wereld doen? Die vraag wordt beantwoord door de Floriade Almere 2022! Tijdens een half jaar durende Wereld Expo zullen we een gebied gaan binnenwandelen waar we gezonder weer uitkomen. Het gaat de groenste en meest innovatieve stadswijk van Nederland worden. Dit spreekt internationaal tot de verbeelding, omdat de hele wereld wil weten hoe wij met elkaar zo groen en gezond mogelijk kunnen leven op deze planeet. Centraal staat de impact van bloemen en planten, gezonde voeding, groene innovaties en vernieuwende architectuur op het leven in de stad.
De gemeente Almere organiseert in samenwerking met de Floriade B.V., de provincie Flevoland, de Nederlandse tuinbouw en andere partners de Floriade Almere 2022. Deze zevende editie van de wereldtuinbouw tentoonstelling staat in het teken van Growing Green Cities, en gaat over de urgente vraagstukken die samenhangen met de mondiale verstedelijking, zoals voedselvoorziening, klimaatverandering en energiewinning. De Floriade is een ‘living lab’; een proeftuin voor onderzoek naar de innovatieve systemen op het gebied van reststromen, waterzuivering, water, mobiliteit, maar bovenal voedselproductie.
De komende Floriade zal in vele opzichten anders worden dan de eerdere edities. Omdat de Floriade 2022 uiteindelijk een stadwijk wordt, zal veel vastgoed en terreintechniek al aangelegd zijn wanneer de ontwikkeling van die wijk begint. Dit voorkomt onnodige kosten. Tevens zal er geen sprake zijn van een afgebakend terrein en een afgebakende periode, maar zal er in de aanloop – de Making Of – al veel bewerkstelligd en georganiseerd worden op het gebied van Growing Green Cities. Bezoekers, zowel uit Almere als daarbuiten, weten de Floriade dan al te vinden als internationaal platform voor vergroening en innovaties.
De Floriade is dus niet alleen een wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022, maar ook een nieuwe, groene stadswijk aan de oever van het Weerwater.
De Floriade van 2022, in het hart van Almere, combineert het beste van twee werelden. Enerzijds de vernieuwingsdrang in de Nederlandse tuinbouwsector op het gebied van voedselproductie, duurzaamheid en gezondheid. Anderzijds het streven van Almere om een ‘groene’ stad te zijn: aangenaam, gezond en zelfvoorzienend.
Zie hier het filmpje