Rotterdam zet zich in voor vergroende schoolpleinen

Het Rotterdams college zet zich in voor groene schoolpleinen. Dit moet eraan bijdragen dat gezinnen prettig kunnen wonen in de stad. De inzet is gericht op aantrekkelijke gezinswoningen, goede scholen, meer groen in de wijk en schone straten waar kinderen veilig buiten kunnen spelen. Het eerste speel- en leerplein in Rotterdam is inmiddels geopend. Het schoolplein is van basisschool De Fontein. Dat meldt gemeente Rotterdam.
Het nieuwe speel- en leerplein van De Fontein is een groene oase met volop speel- en leermogelijkheden voor kinderen. De leerlingen en wethouder Schneider van Stedelijke ontwikkeling en Integratie hebben het vergroende schoolplein woensdag 1 juni geopend. “Een groen schoolplein is, naast een fijne plaats om lekker te spelen en bewegen, goed voor het bewustzijn van de natuur. Het is een extra leslokaal en een extra speelruimte voor de wijk. Ik hoop dat de kinderen er veel gebruik van gaan maken. Ook in de avond en in het weekend”, aldus Schneider. Later dit jaar zullen er nog een aantal schoolpleinen op de schop worden genomen en vergroend.
Uit een pilot op Rotterdamse scholen bleek eerder al dat kinderen zich blijer voelen op een groen schoolplein. Het zou zelfs het pesten verminderen. Uit de pilot bleek dat 40 procent van de kinderen zich blij voelt op een grijs schoolplein, maar op een groen schoolplein stijgt dit naar 87 procent.
Bron: nationale onderwijsgids