Nieuwe avonturenbrug in Arnhem-Zuid in het teken van natuur

Woensdag 14 september om 15.30 uur onthult Wethouder Ron König op symbolische wijze de nieuwe avonturenbrug op Stadsboerderij De Korenmaat. Deze avonturenbrug zal kinderen nóg nadrukkelijker uitdagen om te spelen en te ontdekken in de natuurlijke omgeving van het struinmoeras op deze stadsboerderij. De pijlers van de brug zijn klaar, de opbouw volgt later. De onthulling vindt plaats tijdens ons jaarlijkse oogstfeest.
Spelen en ontdekken in het groen
Met de nieuwe avonturenbrug worden kinderen nog meer uitgedaagd om te spelen en op ontdekkingstocht te gaan in het struinmoeras. Natuurbeleving is een belangrijke pijler van het natuurcentrum. We bieden kinderen de ruimte om de natuur te ontdekken en te beleven op onze stadsboerderijen. Een avontuurlijke omgeving in het groen, die inspireert en een welkome afwisseling is op andere uitdagingen in het digitale tijdperk. Ook na de verzelfstandiging van Natuurcentrum Arnhem op 1 januari 2017 blijven we ons hiervoor inzetten.
Steeds duidelijker wordt dat bewegen en spelen in de natuur positieve effecten heeft op kinderen. Betere schoolprestaties en afname van overgewicht zijn slechts enkele voorbeelden. Nieuwe maatschappelijke inzichten als ‘zitten is het nieuwe roken’ of de positieve effecten van de Pokémonrage, waardoor kinderen weer naar buiten gaan, sluiten hierop aan.
De aanschaf van de avonturenbrug is mogelijk gemaakt door vele kleine en grote bijdragen van onze bezoekers, met name door twee voormalige huisartsen uit de wijk en door een sponsoractie van Albert Heijn in Huissen.
Oogstfeest
De onthulling van de avonturenbrug vindt plaats tijdens het oogstfeest op en rond het erf van Stadsboerderij De Korenmaat. Daar zijn op 14 september tussen 13.30 en 17.00 uur verrassende activiteiten, rondleidingen en proeverijen voor jong en oud. Een overzicht van alle activiteiten staat op http://stadsboerderijdekorenmaat.nl/oogstfeest2016/. Op woensdag 21 september vieren we de oogsttijd op een wat bescheidener schaal op Stadsboerderij Presikhaaf.
Bron: arnhem.nl