In september 2016 start de gemeente met stadsgesprekken in de vorm van Stadslabs over de toekomst van het Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes inclusief de Waterpartij. Deze Stadslabs vormen de eerste fase van het participatietraject om te komen tot een nieuw plan voor de toekomst van dit gebied.
De deelnemers aan de Stadslabs wordt gevraagd een opdracht te formuleren voor een denktank. Deze denktank maakt voor eind 2017 een breed gedragen plan voor toekomst voor deze belangrijke groene zone van de stad. De centrale vraag voor de stadsgesprekken, de Stadslabs, in september is: Hoe kunnen we het Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes inclusief de Waterpartij, met behoud van hun eigen karakter aantrekkelijk houden, aantrekkelijker maken en beter met elkaar verbinden?
Reacties op plan Internationaal Park
Alle reacties op het in 2015 opgestelde plan voor een Internationaal Park staan in een rapportage. Omdat inmiddels is besloten de uitgangspunten voor de plannen voor de groengebieden in de Internationale Zone opnieuw te bekijken, staan er in de rapportage geen antwoorden of reacties van de gemeente op de vragen en opmerkingen over het plan.
Aanmelden voor Stadslab
De gemeente gaat in ieder stadsdeel een Stadslab organiseren. Deelnemers gaan tijdens de Stadslabs met elkaar en de gemeente in gesprek met als doel een opdracht te formuleren voor de denktank. Om zoveel mogelijk Hagenaars de kans te geven mee te denken, kunt u zich voor maximaal 1 Stadslab inschrijven. Elk Stadslab heeft dezelfde inhoud, u hoeft dus niet per se aan een gesprek in uw eigen stadsdeel deel te nemen. Het aantal deelnemers per Stadslab is maximaal 100 per avond. De gemeente plaatst voor de zomer van 2016 een aankondiging hiervoor in diverse media, zoals in kranten en via social media.
Denktank maakt visie
Deelnemers gaan met elkaar en de gemeente in gesprek met als doel een opdracht te formuleren voor een denktank. De denktank moet voor eind 2017 een integrale toekomstvisie klaar hebben voor het Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes inclusief de Waterpartij. Naast een belangrijke inhoudelijke bijdrage worden deelnemers gevraagd tijdens het Stadslab 1 persoon te kiezen uit alle deelnemers om lid te worden van de denktank. U kunt zich dus niet bij de gemeente aanmelden voor de denktank. U kunt zich wel tijdens een Stadslab verkiesbaar stellen. Als de denktank is samengesteld, kijkt de gemeente of er ontbrekende belanghebbenden en/of deskundigen moeten worden toegevoegd.