Wageningen University & Research en De Groene Stad werken al langere tijd samen voor het opdoen en verzamelen van wetenschappelijke bewijzen over de meerwaarde van groen in de stedelijke omgeving. Daarnaast zijn wetenschappers van WUR regelmatig als spreker te horen op evenementen van De Groene Stad.

Wageningen University & Research staat bekend als de universiteit die wereldwijd op de eerste plek staat op het gebied van landbouw, milieu, ecologie en bosbouw.

Naast een universiteit bestaat de organisatie uit een aantal verzelfstandigde onderzoeksinstituten. Zij werken zonder winstoogmerk in opdracht van de overheid, het bedrijfsleven en non-profitorganisaties. Vaak wordt onderzoek verricht in een samenwerkingsverband van meerdere onderzoeksinstituten al dan niet met de universiteit en vaak ook met externe Nederlandse of internationale kennispartners.

Wageningen University & Research heeft circa 12000 studenten uit meer dan 100 landen.

“WUR doet al jaren onderzoek naar de effecten van groen in de stad. Stichting De Groene Stad en haar partners zijn voor ons een belangrijk netwerk. Door de samenwerking tussen bedrijven en overheden kunnen we natuur-gebaseerde oplossingen sneller en beter ontwikkelen en toepassen”.

Charon Zondervan
programmacoördinator Environmental Sciences
Wageningen University & Research