Boomkwekerij Udenhout wortelt al ruim 130 jaar in Udenhout. Door continue innovaties te omarmen, is een toonaangevende laanbomenkwekerij ontstaan, waar op ruim 170 ha een omvangrijk assortiment van park- en laanbomen, solitairen en meerstammigen wordt gekweekt. Dankzij de leemhoudende zandgronden en een goed uitgerust machinepark, is ons professioneel team van circa 50 medewerkers in staat om een kwalitatief hoogwaardig product te kweken en te verkopen.

Verbeteren leefomgeving
Tegenwoordig realiseert iedereen zich de waarde van bomen en groen voor de kwaliteit van de leefomgeving in steden en dorpen. Als toonaangevende boomkwekerij dragen wij graag bij aan het verbeteren van de leefomgeving. Wij hebben ons toegelegd onze totale productie op een duurzame wijze in te richten. Dit is bekroond met een PlanetProof-certificaat, daar zijn we trots op.

Diversiteit aan bomen
Boomkwekerij Udenhout heeft een zeer breed en diep assortiment. We zijn continue op zoek naar innovaties en het veranderend klimaat vraagt om aanpassing van het assortiment. Met onze vakspecifieke kennis en jarenlange ervaring kunnen wij u op de juiste wijze adviseren. Dankzij onze goede contacten met andere kwekers zijn we in staat een compleet pakket aan te bieden, bestaande uit onder andere (meerstammige) bomen, bosplantsoen, heesters, vaste planten voor zowel de institutionele markt, als de markt van hoveniers en landschapsarchitecten.

Een greep uit gerealiseerde projecten waarbij de stad is vergroend met onze bomen:

Groene transformatie van arbeiderswijk Rosmalen in Tilburg
https://www.udenhout-trees.nl/nl/projecten/rosmolen-tilburg/

Druipvrije linde in boombakken siert de vernieuwde Westzijde in Zaandam
https://www.udenhout-trees.nl/nl/projecten/westzijde-zaandam/

Voormalig sigarenfabriek in Leuven heeft nu zeven openbaar toegankelijke binnentuinen
https://www.udenhout-trees.nl/nl/projecten/7even-tuinen-leuven/