Zonder drempels de natuur in!

Welke stadsparken en natuurgebieden zijn eigenlijk toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking? En vooral: waar zijn die te vinden? Dat is zo gemakkelijk nog niet uit te zoeken, maar er is goed nieuws. Want ter gelegenheid van de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid (de eerste week van oktober) heeft Kenniscentrum Groen & Handicap de website Natuur zonder drempels gelanceerd, bedoeld voor zowel bezoekers als beheerders van natuurgebieden.
Bezoekers met een beperking kunnen er niet alleen vinden welke natuurgebieden en wandelpaden voor hen toegankelijk zijn, maar ook met een paar muisklikken een wandelpad toevoegen dat nog niet via de site te vinden was. De beheerders van natuurgebieden vinden er op hun beurt allerlei tips om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van hun terrein te verbeteren.
Een geslaagd voorbeeld is volgens Kenniscentrum Groen & Handicap de website van het Amsterdamse Bos. Deze biedt uitgebreide informatie voor bezoekers met een beperking: Al op de homepage www.amsterdamsebos.nl staat een verwijzing voor bezoekers met een beperking. Klikt u dat aan, dan vindt u uitgebreide informatie over parkeren, toegankelijkheid, de bosmobiel, toiletvoorzieningen, bezoekerscentrum, vissteigers en bewegwijzering.
Verder is er natuurlijk ruime aandacht voor het laatste nieuws over drempelloos genieten van de natuur. Bezoekers met een beperking kunnen er niet alleen vinden welke natuurgebieden en wandelpaden voor hen toegankelijk zijn, maar ook met een paar muisklikken een wandelpad toevoegen dat nog niet via de site te vinden was. De beheerders van natuurgebieden vinden er op hun beurt allerlei tips om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van hun terrein te verbeteren. Verder is er natuurlijk ruime aandacht voor het laatste nieuws over drempelloos genieten van de natuur. Nieuwsgierig geworden?
 
Meer informatie op www.natuurzonderdrempels.nl