Verkiezing 'Beste openbare ruimte van Nederland' van start

Voor de zevende keer wedijveren gemeenten in Nederland met elkaar om dé erkenning voor de publieke ruimte: de verkiezing voor de Falco Award Beste Openbare Ruimte 2015. Gezocht worden openbare ruimtes die aanspreken, toegankelijk zijn en bijdragen aan het welbevinden van de bezoekers. Ter illustratie: de afgelopen jaren waren de winnaars de campus van de Rotterdamse Erasmusuniversiteit, het Wilhelminaplein in Leeuwarden, de binnenstad van Venray en Park Sonsbeek in Arnhem.
Drie finalisten
Op de website staan de criteria waar de ruimte aan moet voldoen. Wie weet behoort u dit jaar tot de drie finalisten die zich de eerste dag van het Landelijk Congres Openbare Ruimte 2015 op 19 november in Schiedam mogen presenteren. Op 9 december tijdens de tweede dag van het congres in Tilburg wordt de winnaar bekendgemaakt.
Meet the jury
Een viertal deskundige juryleden gaan alle inzendingen beoordelen en uiteindelijk de winnaar kiezen. Het zijn mensen die gepokt en gemazeld zijn in de branche en dus in staat zijn om een goede afweging te maken. Wij stellen aan u voor: Huub Juurlink (Juurlink+Geluk), Peter de Bois (BNSP), John van Vilsteren (Vereniging Straatmeubilair) en Jos van de Lindeloof (NVTL)
Gratis inschrijven
Gemeenten, woningcorporaties, binnensteden, bewoners- ondernemingsinitiatieven et cetera kunnen kosteloos hun openbare ruimte aanmelden. Alle voorwaarden en het inschrijfformulier staan op de congreswebsite.
U kunt tot uiterlijk maandag 5 oktober 2015 uw openbare ruimte inzenden. Aan deelname zijn verder geen kosten verbonden. Voor meer informatie en vragen rondom de award kunt u contact opnemen met Yadi Dragtsma via y.dragtsma@elba-rec.nl of via 06-48386739.