Ontspannen in een hotel in de bruisende hoofdstad van ons land, maar toch met een groen uitzicht? Dat kan vanaf deze maand op de nieuwste locatie van Hotel V. Op de Fizeaustraat in Amsterdam heeft een jaren 70 pand, ontworpen door de gerenommeerde architect Piet Zanstra, na 12 jaar leegstand een nieuw leven gekregen.
Mirjam Espinosa, Designer & Co-Eigenaar, vertelt: “Ons vier-en-een-half-sterrenhotel heeft al een schitterend uitzicht op de Amstel-skyline en de net aangelegde daktuinen maken dit nog mooier. Daarnaast leveren we hiermee een bijdrage aan de esthetische waarde van het gebouw en dragen we ons steentje bij om de waterproblematiek in de stad tegen te gaan.”
Hotel V: From Amsterdam with loVe
Het gebouw aan de Fizeaustraat is het derde Amsterdamse pand dat Hotel V nieuw leven inblaast. Het modern ingerichte familiehotel met een knipoog naar de jaren 70 wordt gerund door 12de generatie Amsterdammers met passie voor de stad en de wens om dit te delen met gasten. “Wij willen bijzondere en ‘verborgen’ locaties in de stad weer tot leven te brengen en een bijdrage leveren aan de directe omgeving. Hotel V fizeaustraat staat in het door toeristen nog niet ontdekte Amsteldorp (Amsterdam Oost). Een unieke en groene wijk, waar een hotel met daktuin helemaal tot zijn recht komt”, aldus Espinosa.
Groene stadsdaken
Van Doorn Dakspecialist en BTL Realisatie verzorgden de inrichting en de realisatie van de daktuinen. “Op de eerste twee niveaus zijn natuurlijke groene daktuinen aangelegd, bestaande uit verschillende planten, waaronder (blauw) schapengras, eikbladvaren, lavendel en diverse soorten Sedum”. Aan het woord is Arie Bal, vestigingsmanager bij BTL. “Nederland heeft in de laatste maanden ervaren wat de gevolgen van wateroverlast zijn. Zeker in het stedelijk gebied liggen nog vele vierkante meters dak die, mits groen ingericht, een substantiële bijdrage kunnen leveren aan waterberging/-afvoer. Niet voor niets wil de gemeente Amsterdam 50.000 m2 aan groene daken erbij.“ De daktuinen zijn nu net aangeplant, maar de komende maanden gaat de beplanting groeien en bloeien, en kunnen gasten van het prachtige groene stadsgezicht genieten.
Bron: hospitality-management.nl