Tijdelijke natuur op braakliggende grond in Hoofddorp

Park 20|20 in Hoofddorp opent moestuin en tijdelijke natuur op braakliggende stukken grond  
Met de onthulling van een informatiepaneel heeft op woensdag 26 augustus de feestelijke ingebruikname plaatsgevonden van de tijdelijk natuur, moestuin en sportfaciliteiten op Park 20|20, aan de Taurusavenue op Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp.
Op de toekomstige bouwkavels van Park 20|20 is met medewerking van Van der Tol Hoveniers en terreininrichters, Stichting Meergroen en Paswerk een thematische invulling gegeven aan de braakliggende gronden van de gemeente.
Voor de invulling zijn drie thema’s bedacht die aansluiten op de biologische cirkel. Als eerste het thema ‘natuur’ waar de vlindertuin een prominent onderdeel van uitmaakt. Daarnaast worden bloemenmengsels toegepast en ook beperkt bomen geplant. Ook zijn er bijenkasten en insectenhotels geplaatst, die belangrijk zijn voor het tweede thema, ‘voedselproductie’. Hiervoor zijn perenbomen gered vanuit een boomgaard die werd gerooid. En in de kassen en moestuin groeien groenten en fruit die door het biologische restaurant van het Park, Parkcafé Groen worden gebruikt. Zo is er een lokale voedselketen gecreëerd.
Overal op Park 20|20 is de natuurlijke kringloop te zien: afval dat verandert in voedsel, onderhoud verandert in inspirerende teambuilding, vies water verandert in schoon water, je ziet de dode planten veranderen in compost. Ook wordt er gewerkt met vrijwilligers via Stichting Meergroen en is Paswerk   in samenwerking met Van der Tol betrokken om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt werkritme te geven.
Over een aantal weken zal een poging worden ondernomen om een record in het Guinness Book of Records te vestigen met de grootste rode bieten salade van de wereld. De rode bieten komen uiteraard vanuit de eigen moestuin. Deze salade zal minimaal 300 kilo wegen en wordt vervolgens aangeboden aan alle medewerkers van kantoren op Park 20|20 en Beukenhorst Zuid.
Bron: Van der Tol Hoveniers