Smart City Experience Lab op zoek naar slimme (groene) oplossingen

Heb jij een slimme (groene) oplossing voor grootstedelijke uitdagingen die je graag wil laten zien aan vakgenoten, internationale delegaties en inwoners van Amsterdam? Doe dan mee aan het Amsterdam Smart City Experience Lab!

In de eerste helft van 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Het Marineterrein Amsterdam, nu al thuisbasis van veel innovatieve start-ups, is vanaf januari 2016 dé plek waar het EU-voorzitterschap plaatsvindt.

Experience Lab

Amsterdam Smart City (ASC) en de Amsterdam Economic Board openen dit najaar een expositieruimte op het Marineterrein. Zij nodigen bedrijven, start-ups en bewonersinitiatieven uit om hun slimme oplossingen op deze centrale plek te tonen aan een breed en internationaal publiek. Hiermee laten zij zien dat de metropoolregio Amsterdam een slimme en innovatieve regio is.
Het uitgangspunt van het Amsterdam Smart City Experience Lab is om bezoekers de innovaties daadwerkelijk te laten beleven. Het Experience Lab zal het startpunt worden van een dialoog met professionals en bewoners over de stad en haar toekomstige uitdagingen. Daarnaast ontvangen zij nu al bijna 100 delegaties per jaar en dat aantal zal alleen maar toenemen in 2016.

Wat wordt er gevraagd?

  • Een zichtbare, tastbare en beleefbare demonstratie die laat zien hoe je oplossing de stad slimmer kan maken. Denk aan het visualiseren van verkeersbewegingen, een serious game voor energiebesparing, of een sensor die vrije parkeerplaatsen weergeeft etc.
  • Je bent bereid om een toelichting te geven aan internationale delegaties.

Meedoen?

Stuur een mail met een duidelijke beschrijving van jouw oplossing en een afbeelding naar Maaike Osieck: mta@amsterdamsmartcity.nl / 06 1153 6573
 
Bron: Amsterdam Economic Board