Rotterdam krijgt drijvend park van gerecycled plastic

In de Rotterdamse Rijnhaven verschijnt dit jaar naast het drijvend paviljoen en het dobberend bos een drijvend park gemaakt van gerecycled plastic.
Rotterdam werkt hard aan vergroening en aan het tegengaan van de klimaatverandering. Net als vorig jaar drijft er dit jaar een dobberend bos in de Rijnhaven. Nu komt er een drijvend paviljoen en een drijvend Recycled Park bij. Een impressiesfilmpje is hier te vinden.
Het 150 vierkante meter grote park wordt volledig gemaakt van gerecycled plastic uit de Nieuwe Maas. Het opgevangen plastic – dat voor veel vervuiling zorgt – wordt hergebruikt om een nieuwe waarde aan de rivier toe te kennen. De verwachting is dat het Recycled park tijdens de Wereldhavendagen 2016 wordt geopend.
En daar blijft het nog niet bij: in de zomer van 2016 opent in de Merwehaven in Rotterdam de eerste drijvende boerderij ter wereld. The Floating Farm is een zelfvoorzienende en duurzame boerderij met ruimte voor 60 koeien. De boerderij wordt ook opengesteld voor publiek.
The Floating Farm is een pilot en speelt in op de groeiende mondiale vraag naar kwaliteitszuivel en andere dagverse voedingsproducten terwijl de beperkt beschikbare ruimte op het land in tact blijft.
Bron: knack.be