Rotterdam gaat tegels verwijderen en groen toevoegen tijdens internationale biodiversiteitdag

Tijdens de dag van de biodiversiteit zijn in het Museumpark diverse bio- activiteiten te doen.
Op zondag 22 mei is het de internationale dag van de biodiversiteit. Op deze dag organiseren het Natuurhistorisch Museum en Het Nieuwe Instituut diverse activiteiten rondom het Museumpark.
Activiteiten waarbij je kunt ontdekken welke natuurlijke rijkdom het Museumpark heeft en hoe je zelf kunt bijdragen aan een biodiverse stad.
Inspiratie, tips en tricks
In de Nieuwe Tuin, rondom Het Nieuwe Instituut, geeft een ecologisch hovenier de hele dag uitleg over deze unieke tijdelijke natuurtuin. In de natuurtuin zijn ook Stadstuinwinkel STEK, het Wellant College en Gewildgroei aanwezig. Zij geven inspiratie, tips en tricks om biodiversiteit in je eigen tuin te vergroten met bijvoorbeeld een snoeiles en een tegelhack.
Kinderen kunnen in het Museumpark waterdieren onderzoeken tijdens een onderwaterwandeling of zaadbommen maken om de stad op te fleuren met lokaal verzamelde zaden. Vanuit Het Natuurhistorisch Museum vertrekken diverse stadsnatuurwandelingen met een vogelkenner of stadsbotanicus. Kijk voor het complete programma op www.hetnatuurhistorisch.nl en www.hetnieuweinstituut.nl.
Tegel eruit, groen erin
Gemeente Rotterdam deelt tijdens de dag van de biodiversiteit plantjes uit. Want meer groen in tuinen is niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar helpt ook wateroverlast voorkomen.
Bron: gemeente Rotterdam