Rooftop Revolution wil via crowdfunding onbenut plat dak in steden vergroenen

Vandaag gaat het crowdfunding platform voor groene daken Rooftop Revolution live met de eerste 5 Amsterdamse dakprojecten. Iedereen kan meedoen door een dakproject aan te maken, zodat er een groot dak en natuurgebied verspreid over de daken ontstaat.
Adoptie via crowdfunding
Voor het eerst kunnen organisaties en mensen die ‘dak-loos’ zijn, maar wel iets willen bijdragen, in actie komen door via het platform te crowdfunden. Groene daken hebben grote voordelen, meer biodiversiteit (planten en bijen), een langere levensduur van het dak en waterberging en minder kans op overstroming. Met crowdfunding kunnen bewoners, woningbouwverenigingen, etc zelf kiezen door een specifiek stukje natuurgebied te adopteren en daar hun geld of kennis voor in zetten.
Andere steden aanpakken
Amsterdam heeft alleen al 12 km2 onbenut plat dak. Nog geen 1% van de daken is nu groen. Met de Rooftop Revolution kan daar verandering in worden gebracht. Na de start in Amsterdam, is het de ambitie om de komende drie jaar minimaal 3 andere Nederlandse steden aan te pakken. Rooftop Revolution is een initiatief van De Groene Grachten en De Gezonde Stad en wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam, Stichting DOEN, Rabobank, Rainproof, Let It Grow en Natuurmonumenten.
Aangemelde projecten krijgen begeleiding van Rooftop Revolution bij het ontwikkelen van de daktuin.
Bron: architectuurNL