Plein Velperpoortslangstraat in Arnhem groener en koeler

Op vrijdag 15 juli vierde de bewonerscommissie van de Velperpoortslangstraat samen met woningcorporatie Portaal en de Gemeente Arnhem de vergroening van het eigen plein.
Op vrijdag 15 juli vierde de bewonerscommissie van de Velperpoortslangstraat (Arnhem) samen met winkeliers, woningcorporatie Portaal en de Gemeente Arnhem de vergroening van het eigen plein. Met de plaatsing van plantenbakken en gevelgroen is het aanzicht verbeterd en zijn er maatregelen genomen die zorgen voor minder opwarming op warme dagen.
Initiatief van de bewonerscommissie
De vergroening van het plein is een initiatief van de bewonerscommissie Velperpoortslangstraat. Zij heeft het initiatief genomen om het plein mooier te maken en te verkoelen door groen aan te brengen. Met financiële hulp van woningcorporatie Portaal en een bijdrage uit de gemeentelijke subsidieregeling ‘Verminderen Hitteplekken’ zijn de plannen uitgevoerd. De gemeente zal zorgdragen voor het snoeien van het gevelgroen.
Feestelijke oplevering
Bij de feestelijke oplevering waren manager Volkshuisvesting Johan Noppe van Portaal en wethouder Ine van Burgsteden (Openbare ruimte) aanwezig. Mevrouw Van Burgsteden verrichtte de officiële oplevering door het gieten van water in één van de plantenbakken: “Het plein is erg opgeknapt door deze maatregelen en draagt zo bij aan een leefbare en klimaatbestendige stad. Ik ben erg blij dat de bewonerscommissie dit initiatief heeft genomen voor de eigen leefomgeving. Dat ondersteunen wij graag.”
Bron: arnhemsekoerier.nl