Nationale Parken Deal impuls voor natuur en binnenlandse markt

Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland heeft vandaag mede namens VNO-NCW zijn handtekening gezet onder de Nationale Parken Deal.  Met deze deal geeft het ministerie van Economische Zaken samen met provincies, terreinbeheerders, groene partners en bedrijfsleven het startsein voor het driejarige programma ‘Naar Nationale Parken van Wereldklasse’.
Toerisme
Doel van het programma is om van de prachtige Nationale Parken die Nederland rijk is, een sterk ‘merk’ te maken, dat een grotere aantrekkingskracht heeft op buitenlandse toeristen, een impuls kan geven aan de regionale economie en ook een grotere belangstelling  creëert van  de eigen bevolking. Dit vraagt om Nationale Parken die zich onderscheiden met een hoge kwaliteit en goede toegankelijkheid op gebied van natuur, cultuur en recreatie, waarbij good governance en duurzaamheid randvoorwaarden zijn.
Upgraden
“Ondernemers dragen de natuur een warm hart toe en kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het upgraden van onze Nationale Parken”, verklaart Van Straalen de betrokkenheid van het georganiseerde bedrijfsleven. “Denk aan de faciliteiten rondom of wellicht – op kleine schaal – zelfs in een park, of nieuwe arrangementen tussen de parken en toeristisch-recreatieve bedrijven. Of nieuwe innovatieve toepassingen voor toeristen in de parken. Waarbij het uiteraard van groot belang is om de juiste balans te houden tussen het beschermen en beleven van deze iconen van de Nederlandse natuur. De Nationale Parken Deal is een impuls voor de natuur én de binnenlandse markt.”
Bron: vno-ncw.nl