Minister Schultz bekijkt oogst van Future Green City

Minister Melanie Schultz van Infrastructuur & Milieu heeft op dinsdag 15 december belangstellend kennis genomen van de resultaten van Future Green City. Dat deed zij tijdens de slotmanifestatie van het Jaar van de Ruimte, waar Stadswerk en Branchevereniging VHG samen de oogst van het driedaagse event presenteerden. 
Tijdens het Future Green City event, dat van 24 tot en met 26 november plaatsvond, was een illustrator aanwezig die dagelijks een getekend verslag met kreten en illustraties maakte. Op grote panelen is onder andere in beeld gebracht: ‘de stad van de toekomst vraagt om lef’, ‘delen is het nieuwe hebben’, ‘creatieve proeftuinen’ en ‘op tijd klaar zijn met de fysieke voorbereiding van ons land’. De minister toonde zich zeer geïnteresseerd in de uitkomsten van drie dagen inspireren over groen, innovatie, mensen en water in de stad van de toekomst. Bij een aantal kreten plakte zij stickers om hiermee aan te geven, dat hier wat haar betreft een mooi vervolg bij past.
Ruim 2000 bezoekers
Future Green City 2015, het vakevent voor de leefbare, toekomstbestendige stad is georganiseerd op initiatief van Stadswerk en Branchevereniging VHG in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. In totaal ontving het 2.175 bezoekers. Dat was meer dan verwacht. Het event met ruim honderd exposanten en meer dan vijftig sprekers is gehouden in het kader van het Jaar van de Ruimte. Innovatie, groen en duurzaamheid vormden de rode draad op Future Green City; van bouwkundige, infrastructurele, energiebesparende, water- tot groene oplossingen. Er waren ook exposities, onder meer van Green Junkies, met planten die over extra luchtzuiverende eigenschappen beschikken.
Future Green City werd voornamelijk bezocht door vertegenwoordigers van gemeenten en andere overheden, architecten, adviseurs en vakmensen uit de groensector. De initiatiefnemers Vereniging Stadswerk Nederland, Branchevereniging VHG en 2XPO kijken terug op een geslaagd event.
 
Bron: VHG