Bewoners, organisaties en gemeente gaan nog nauwer samenwerken aan het Máximapark. Er komt een publiek-maatschappelijke parkorganisatie voor het beheer en de verdere ontwikkeling van het park. Zij gaan samen aan de gang met de programmering en de communicatie en een mogelijk bezoekerscentrum. Het college heeft het plan hiervoor goedgekeurd. De parkorganisatie zal beter kunnen inspelen op ideeën en initiatieven van bewoners en heeft meer slagkracht. Dankzij de inzet van vrijwilligers, partners en de fondsen die zij aanboren is er financieel ook meer mogelijk. Met als resultaat een nog mooier Máximapark, voor en door bewoners.
Maatschappelijke partners en gemeente hebben op prettige wijze samengewerkt aan het plan voor de parkorganisatie. Hun plan is door het college omarmd. Want het succes van de samenwerking bij het Máximapark is al eerder bewezen. Voordat er nog maar één boom was geplant, deden er al vrijwilligers mee. Elementen als de Buitenplaats, bomen van het Domplein, Jeremiebrug, Vlinderhof en de Samenloop waren er zonder deze samenwerking nooit gekomen.
Voor de exacte invulling en organisatie is er nog geen pasklaar plan. Luisteren, kijken naar wat er kan, samen leren en durven loslaten zijn belangrijke elementen. De partners en het college zien mogelijkheden in de doorontwikkeling van de succesvolle bestaande samenwerking. Doel is het park nog meer dé sociale en ecologische spil van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern te maken.
Bron: gemeente Utrecht