Lezing Egbert Roozen tijdens London Landscape Show

Roozen ging in zijn Landscape Show lezing op 23 september in op het feit dat groen niet langer kan worden beschouwd als decoratie. Ook wilde hij het publiek laten zien hoe hij groen hoger op de maatschappelijke agenda plaatst, wat zijn boodschap is en hoe hij initiatieven van verschillende overheidsniveaus verbindt.
Het bewustzijn groeit dat groen van belang is voor de kwaliteit van de leefomgeving, de biodiversiteit en de gezondheid van mensen. Het benadrukken van deze meerwaarde via lobby-activiteiten is heel belangrijk om de acceptatie te verhogen, meer groene oplossingen toe te passen en de samenwerking te ondersteunen tussen partijen die deze groene oplossingen creëren enerzijds en ervan profiteren anderzijds. Met het publiek wisselde Egbert ervaringen en ideeën uit over hoe het onderwerp verder gebracht kan worden en welke mogelijkheden zij zien om burgerinitiatieven te ontwikkelen tot meer groene oplossingen.
De Landscape Show is hét toonaangevende evenement in het Verenigd Koninkrijk voor de groene sector. Het evenement trekt tuinontwerpers, architecten, hoveniers, groenvoorzieners, facilitair managers en interieurontwerpers vanuit het hele lang en daarbuiten. Lees meer op http://www.landscapeshow.co.uk/