Leiden krijgt een groen cultuur- en evenementenplein op Lammermarkt

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft vandaag het Uitvoeringsbesluit Herinrichting openbare ruimte Lammermarkt en Nieuwe Beestenmarkt en vernieuwing Valkbrug vastgesteld. Het doel van het Uitvoeringsbesluit is om van de Lammermarkt een groen cultuur- en evenementenplein te maken, met molen De Valk als icoon. In de plannen staat dat de Nieuwe Beestenmarkt en de Molenwerf een opknapbeurt krijgen en de Valkbrug wordt vernieuwd. De gemeenteraad moet nog goedkeuring geven, voordat de werkzaamheden van start kunnen gaan.
De gemeente is in gesprek met partners in de stad over hun ideeën voor de organisatie van activiteiten en evenementen op en rond het plein.
Wethouder Paul Laudy (Bouw): “Op de Lammermarkt wordt nu volop gewerkt aan de bouw van de ondergrondse parkeergarage. Ook Museum De Lakenhal is gestart met de verbouwing en restauratie. Naar verwachting kunnen we in het najaar daadwerkelijk aan de slag met het inrichten van het plein. De wensen van omwonenden en belanghebbenden hebben we zo veel mogelijk meegenomen. Het is immers ‘hun’ plein. We maken de Lammermarkt dus niet alleen ‘mooi’ maar ook ‘leuk’. Dit is een enorme kwaliteitsimpuls voor de binnenstad van Leiden.”
bron: unity.nu