In Toronto bouwen wordt een park onder een brug gebouwd

We zijn stilaan gewend aan nieuwe parken op bruggen en viaducten. In het Canadese Toronto wordt nu ook een park onder een viaduct aangelegd.
Het nieuwe park, Under Gardiner, is bijna 2 km lang en 4 ha groot en komt onder het viaduct van de Gardiner Expressway die door een groot deel van de buitenwijken tot bijna in het centrum van de stad komt. Het park is opgevat als een soort overdekte straat in het hart van de stad, waardoor verschillende stadswijken opnieuw met elkaar worden verbonden. Het moet een langgerekt park worden met een aantal ‘tuinkamers’, speelterreinen voor kinderen, een openluchttheater, een boerenmarkt enzovoorts.
Het park werd ontworpen door Ken Greenberg, de voormalige directeur van de stedenbouwkundige dienst van Toronto en het Canadese bureau voor landschapsarchitectuur Public Work.
De aanleg van het park start begin 2016 en zou tegen eind 2017 moeten afgerond zijn. Het hele project kost 25 miljoen $ en wordt volledig gefinancierd door het filantropische echtpaar Judy en Will Matthews.
Bekijk hier een video over het project Under Gardiner
Bron: cgconcept.be