Het nieuwe Palaceplein in Den Haag is vergroend

Op dinsdag 10 mei is het vernieuwde Palaceplein officieel klaar. Het plein heeft veel groen gekregen zodat het lijkt op een duinlandschap. De nieuwe inrichting van het Palaceplein is samen met buurtbewoners bedacht.
Op het Palaceplein zijn heuvels gemaakt die op duinen lijken. Op de heuvels staat groen zoals siergrassen, dat goed tegen het zeeklimaat kan. Er omheen zijn brede, stenen randen gemaakt die als bank kunnen worden gebruikt. Kinderen kunnen spelen op zwerfkeien die op het plein zijn neergelegd. Op 10 mei opende wethouder Revis officieel het vernieuwde plein door een bord te onthullen.
Meer groen en kwaliteit
De nieuwe inrichting van het Palaceplein is het eerste project uit het programma De Kust Gezond van de gemeente dat klaar is. In het programma De Kust Gezond staan meer projecten om ervoor te zorgen dat meer pleinen en straten in Scheveningen-Bad meer groen en een hogere kwaliteit krijgen. Ook de Noordboulevard en een aantal strandopgangen worden opgeknapt. Doel is dat de Haagse badplaats een van de beste badplaatsen blijft van Noordwest-Europa.
Bron: denhaag.nl