Groene ondernemers pleiten voor groene gemeenten

Handig informatiepakket beschikbaar
Deze maand starten de samenwerkende groene ondernemers in Nederland de lobbycampagne ‘Groene stad, gezonde stad’. Daarmee willen ze (gemeente)bestuurders en andere beslissers duidelijk maken dat elke euro die wordt besteed aan aanleg en onderhoud van ‘groen’ in de bebouwde omgeving, goed besteed is. Hiervoor is een speciaal informatiepakket samengesteld.
Het samenwerkingsverband De Groene Stad heeft een informatiepakket samengesteld dat de individuele groene ondernemers kunnen gebruiken om bij ambtenaren, wethouders en gemeenteraadsleden aandacht te vragen voor de rol van groen in de leefomgeving. Boodschap: groen is meer dan decoratie. Afbraak van het openbare groen is kapitaalvernietiging, en gaat ten koste van de kwaliteit van leven. Juist in deze periode van het jaar, als gemeenten werken aan de opstelling van de nieuwe begroting (voor 2017 dus) is het voor gemeentebestuurders verleidelijk om maar weer eens bezuinigingen op groenonderhoud in te boeken.
Positieve effecten
Egbert Roozen van samenwerkingsverband De Groene Stad, legt uit: “De argumenten, verkregen uit talrijke onderzoeken in binnen- en buitenland, lijken voor de hand te liggen: gezonde leefomgeving, betere schoolresultaten, leefbare buurten, betere prijzen voor woningen en bedrijfsgebouwen – het zijn allemaal bewezen positieve effecten van een goed verzorgde groene stad. Toch is het van belang om die boodschap nog eens voor het voetlicht te brengen bij de beslissers – vandaar deze ‘lobbycampagne’.”
Download hier het informatiepakket