Groene duim voor zes Rotterdamse stadsboeren

Tijdens Educatief Stadslandbouw Festival ERGroeit zaterdag 14 februari hebben 6 Rotterdammers een Groene Duim ontvangen uit handen van hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell. Zij kregen deze waardering omdat zij zich jarenlang hebben ingespannen voor stadslandbouw en groen in de stad.

Deze Rotterdammers hebben een Groene Duim in ontvangst genomen:
* Caroline Zeevat – voor hoe zij de deelnemers aan Stadslandbouw Schiebroek-Zuid in hun kracht heeft gezet;
* Gudrun Feldkamp – voor hoe zij met de Groene Loper het Rotterdamse groen laat zien en verbindt;
* Max de Corte – voor hoe hij als Moestuinman velen heeft geïnspireerd om ook met eetbaar groen aan de slag te gaan;
* Trudy Aarts – voor hoe zij al meer dan 20 jaar tuiniert met buurtbewoners in Rotterdam Noord/Bergpolder;
* Rik Kraaij – voor hoe hij zich als vrijwillig coördinator van de natuurwerkgroep Zuiderpark mensen betrekt bij het versterken van de biodiversiteit;
* Ron van Hoewijk – voor hoe hij de stille motor is achter de Voedseltuin.
 
Naast een speldje en een certificaat kregen de stadsboeren ook een voucher van 250 euro om naar eigen inzicht te besteden binnen hun project.
De Groene Duim is een initiatief van IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. IVN vindt het belangrijk dat mensen die (grotendeels) vrijwillig actief zijn in het groen hiervoor de erkenning en waardering krijgen die zij verdienen. Veel van de activiteiten zijn onzichtbaar, maar wel van belangrijke meerwaarde voor mensen en voor de natuur.
De uitreiking vond plaats tijdens ERGroeit, Educatief Stadslandbouw Festival dat werd georganiseerd door Eetbaar Rotterdam i.s.m. IVN Groen Dichterbij, het landelijke platform voor groene buurtprojecten. 160 deelnemers van binnen en buiten Rotterdam wisselden met elkaar uit, namen deel aan zo’n 20 verschillende workshops & genoten van de heerlijke, creatieve lunch.