‘Groene’ bushalte op Willemsplein

Vrijdag 22 april onthult wethouder Ine van Burgsteden (CDA) om 14.30 uur op het Willemsplein de eerste duurzame groene bushalte van Arnhem. 
De bushalte wordt aan de achterzijde voorzien van vijf panelen waarop groene planten zijn aangebracht. De halte wordt gebruikt als voorbeeld hoe groen kan worden ingezet bij het verminderen van hitteplekken in de stad.
Het idee voor een permanente groene bushalte vloeit voort uit een eerder initiatief waarbij dezelfde bushalte op het Willemsplein tijdelijk van groen werd voorzien. Dat was tijdens het Future City Festival in 2012, waarin Arnhem in het teken stond van duurzame initiatieven in en om de stad. Om te voorkomen dat het groen op het bushokje uitdroogt op warme dagen, is een speciaal watersysteem aangebracht.
Het initiatief van de groene bushalte is mede mogelijk gemaakt door Groensteden.nl, Sempergreen en de eigernaar van de abri’s JC Decaux. Omdat Arnhem de komende periode in het teken staat van de Giro en daarmee de kleur roze, wordt op de bushalte groene beplanting geplaatst die roze bloemen draagt.