Grijs, groen en gelukkig krijgt de benodigde steun om van start te gaan

Drie jaar geleden werd er door de Nationale Postcode loterij al 2,2 miljoen toegekend aan IVN en het Oranje Fonds om te starten met Groen Dichterbij dat als doel heeft om mensen bij elkaar te brengen en de natuur extra ruimte te geven. Dit jaar werd er een nieuwe aanvraag toegekend. Tijdens het Goed Geld Gala 2015 heeft IVN 1,9 miljoen euro voor het project ‘Grijs, Groen en Gelukkig’ toegekend gekregen. Dit zorgt ervoor dat de IVN de komende jaren aan de slag kan met zorgtuinen voor ouderen.
Met Grijs, Groen & Gelukkig gaat IVN met ouderen die in en rond zorgcentra wonen de natuur in, en haalt IVN de natuur in huis. Het doel is om tienduizend ouderen een gelukkige oude dag te bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Dit doen zij door de omgeving rondom zorginstellingen te vergroenen en een natuurlijk activiteitprogramma aan te bieden. Met hulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden wil IVN ouderen laten genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht.
Groene oase
Het zorgcentrum wordt een groene oase in de wijk, een trekpleister voor de gemeenschap waar je bij wilt horen. IVN brengt een landelijke beweging op gang waarin het normaal en zelfs leuk is om samen met ouderen regelmatig de natuur in te gaan. De ouderen krijgen de aandacht en frisse lucht die ze nodig hebben, en wij krijgen verhalen en wijsheden mee die we de rest van ons leven bij ons dragen en kunnen doorgeven aan onze eigen kinderen.
bron: groendichterbij.nl