Eerste boom in Nieuwland langs de A1 geplant

Wethouder Menno Tiggelaar heeft vanmorgen in Nieuwland samen met leerlingen van de drie basisscholen, de eerste boom geplant in het bomenproject langs de A1
Wethouder leefomgeving van de gemeente Amersfoort, Menno Tiggelaar heeft vanmorgen in Nieuwland samen met leerlingen van de drie basisscholen, de eerste boom geplant in het bomenproject langs de A1.
Het initiatief komt van bewoners, het buurtinitiatief Nieuwland. Die hebben de handen uit de mouwen gestoken en een plan ontwikkeld om een groene buffer te vormen tegen fijnstof en geluidsoverlast afkomstig van de naast de wijk gelegen A1.
Wat ook bijzonder is: de bron voor het benodigde geld voor het bomenplan hebben de bewoners ook zelf aangeboord. Een deel komt van compensatie door Rijkswaterstaat voor elders gekapte bomen, een bijdrage van de gemeente omdat er in onze wijk zoveel zieke kastanjes zijn gekapt en de rest van het begrote bedrag moet uit sponsoring komen.
De gemeente ondersteunt het initiatief van harte, maar als bewoners niet het voortouw hadden genomen was het plan er nooit gekomen en zeker niet uitgevoerd.
Hiermee is er dus een begin gemaakt met een groene buffer tussen de snelweg en de woonwijk, die een beetje zorgt voor onze gezondheid en die van onze kinderen, voor ontspanning en recreatie en voor educatie voor kinderen die hier straks kunnen spelen, bloemen plukken, naar bijen kijken en nog veel meer.
Op de foto’s zet wethouder Menno Tiggelaar samen met de leerlingen de eerste boom in de grond. Ook plaatste hij een tijdscapsule met tekeningen en verhaaltjes van kinderen, die in de toekomst misschien een mooi beeld geven van het leven van nu.
Bron: amersfoortnu.nl