Eerste Amersfoortse Groenborrel smaakt naar meer

De CDA-fractie organiseerde op woensdag 10 september voor de eerste maal de Amersfoortse Groenborrel. Deze informele borrel is bedoeld om stadsgenoten die betrokken zijn bij een groeninitiatief, in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid voor een groenere stad.
Volgens organisator Negin van den Berg was de borrel een succes: “De aanwezigen konden het informele karakter en de kleinschaligheid erg waarderen en dat gaf ruimte om echt met elkaar in gesprek te gaan over de initiatieven, ervaringen en de processen”.
Van den Berg zegt zeer aangenaam verrast te zijn door de sfeer: “Elke borrel heeft natuurlijk een eigen dynamiek maar de mensen die er waren kwamen ook met een waardevolle bijdrage en een openheid die voor mij erg bijzonder was.”
Van de ongeveer twaalf organisaties en initiatieven die waren uitgenodigd, waren er zo´n elf mensen present van zes groeninitiatieven. “Ik ben vereerd en dankbaar dat deze belangstelling er was.  En dat mensen die niet konden, zich positief hebben uitgelaten over dit initiatief. Sommigen vroegen of er nog een vervolg gaat komen; misschien gaan we er een jaarlijks evenement van maken, wie weet”, aldus Van den Berg die ondersteund werd door haar fractiegenote en woordvoerder op het gebied van Groen Angeliek Noortman-Nieuwendijk uit Hoogland.
Na afloop van de borrel lag voor alle genodigden een exemplaar van ‘Een groene gezonde wijk: inspiratie voor de praktijk’ (een uitgave van de Groene Stad uit 2010) klaar.