E-nature in Tilburg op zoek naar de cultuur van de natuur

De natuur inspireert. Komende lente zal NatLab onderdeel zijn van E-nature, een evenement dat gaat over de cultuur van de natuur. Er zullen vele exposities, films en theatervoorstellingen zijn om de cultuur van de natuur te laten zien.
Aanstaande vrijdag wordt E-nature geopend door de Eindhovense cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs. Tijdens dit officiele moment vindt ook de start van fototentoonstelling Urban Nature van straatkunstenaar Wladimir Manshanden plaats. De nieuwe tafels voor het NatLab café worden ook onthuld.
De fototentoonstelling Urban Nature van Manshanden staat in het teken van 111 bomen van de Eindhovense binnenstad. Hiermee wil hij het centrum van de stad vanuit een andere blik benaderen.
De aanleiding van de nieuwe tafel is de Cederboom die voor NatLab stond. Buurtbewoners pleitten voor terugkomst van de boom die gekapt werd voor de bouw van NatLab. Studenten van het Summa College in Eindhoven hebben het hout van de boom verwerkt in de leestafel.
Studio Maarten Kolk & Guus Kusters heeft voor het Natlab Café tien nieuwe tafels ontworpen. De tafels bevatten foto’s van bedreigde dieren om hier aandacht voor te vragen.
Bron: studio40.nl