Dobberend bos van 20 bomen in Rotterdam onthuld

Rotterdam heeft een nieuw opmerkelijk kunstwerk. In de Rijnhaven dobberen vanaf vorige week 20 Hollandse iepen in hergebruikte oude zeeboeien.

Het idee komt van Jeroen Everaert, oprichter van kunstproducent Mothership. Hij deed de inspiratie op van een kunstwerk van Jorge Bakker die in een groot aquarium miniatuurbomen plaatste.
Het dobberend bos moet de relaties van mensen in een stad en de natuur symboliseren door de bomen in een industriële omgeving te plaatsen. Ook moet het mensen herinneren dat er meer groen nodig is in de stad.
12 tot 13 meter 
Voorafgaand aan het project hebben studenten van het Van Hall Instituut onderzoek gedaan naar welke soort bomen geschikt zijn om geplaatst te worden in het water. Verder hebben nog studenten van de TU Delft en een reeks bedrijven geholpen bij het ontwerp van de boeien.
Zo komen de bomen nauwelijks in contact met het water waar ze op drijven. In elke boei is een container van 600 liter water om de bomen van water te voorzien. 4 keer per jaar wordt het water aangevuld.
De bomen groeien naar verwachting nog 4 meter en zijn dan ongeveer 12 tot 13 meter hoog.
Bron: groenecourant.nl