De Schilde Den Haag krijgt groene buren

Het pand waarop de grootste stadskas van Europa ligt, De Schilde in Den Haag, staat grotendeels leeg. De gemeente Den Haag heeft een nieuwe bestemming voor de voormalige televisie- en telefoononderdelenfabriek van Philips gevonden. De vijf etages worden geschikt gemaakt voor bedrijven en startups die zich bezighouden met stadslandbouw, innovatie en duurzaamheid.

Wethouder Joris Wijsmuller: “De Schilde wordt daarmee een toonaangevende hotspot voor nieuwe ideeën en technieken op het gebied van voedsel. Kennis, die ook weer uitgewisseld wordt met ondernemers in het Westland en onderwijsinstellingen als de Universiteit Wageningen. De producten kunnen geproefd worden in bijbehorende proeftuinen en in de horeca die op de begane grond komt.”
De gemeente verwacht ook positieve effecten voor de leefbaarheid en levendigheid van de omliggende buurt. “Het gaat nota bene om de Groente- en Fruitmarkt. Die gaat hier ook vruchten van plukken. Met nieuwe bedrijvigheid, extra werkgelegenheid en een veel aantrekkelijker pand met glazen puien op straatniveau.”
De transformatie van De Schilde naar bedrijfsverzamelgebouw financiert de gemeente vanuit het Europese fonds Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED).
Bron: dearchitect.nl