De Groene Stad ontsluit groene kennis

Gebruikers van de website www.degroenestad.nl kunnen sinds kort met een simpele muisklik toegang krijgen tot een snel groeiend aantal wetenschappelijke publicaties op het gebied van ‘groen’.
Door de toename van de wetenschappelijke kennis op het gebied van groen in de stedelijke omgeving, groeit de behoefte aan een overzicht van de beschikbare kennis. De Groene Stad, het samenwerkingsverband van ondernemersorganisaties in de groene sector, nam die uitdaging aan en biedt nu via zijn website, een kennisbank van groene publicaties in de Nederlandse en de Engelse taal.
Wetenschap en Groen
De nieuwe sectie op De Groene Stad waaronder het wetenschappelijk onderzoek beschikbaar is gemaakt, heet Wetenschap en Groen en is te vinden in de menubalk van de website. De onderzoeken zijn, zoals u dat van De Groene Stad gewend bent, overzichtelijk gerangschikt naar categorie.
De Groene Agenda
Binnen het programma De Groene Agenda werken de stichting iVerde en Flora Holland samen met kennisinstellingen aan verder onderzoek naar de positieve invloed van groen op onze leef-, woon- en werkomgeving. Zo werden onlangs de eerste onderzoeksprojecten ‘Groene gezonde ziekenhuizen’ en ‘Groen voor Grijs’ gestart.
Uiteraard zullen de onderzoeksresultaten van de verschillende onderzoeksprojecten in het kader van De Groene Agenda, ook gedeeld worden via Wetenschap en Groen op De Groene Stad.