D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya plant 50 bomen op GoudAsfalt terrein

Gouda – D66 en GoudAsfalt grijpen de Nationale Boomfeestdag van woensdag 16 maart aan om 50 bomen te plaatsen op het terrein van burgerinitiatief Goudasfalt. D66 schenkt de 50 bomen aan het burgerinitiatief in het kader van het 50-jarig jubileum van de partij.
De Goudse D66-fractievoorztter Thierry van Vugt: “We gaan met Tweede Kamerlid Fatma Köser Kaya en kinderen van de Casimirschool de handen uit de mouwen steken op het Goudasfalt terrein. De stad leeft met groen en bomen. Afgelopen tijd hebben talloze vrijwilligers zich al ingespannen op en rond het Koudasfalt terrein. Ook wij willen onze bijdrage daarin leveren. Samen maken we de stad zo groener en duurzamer, en het is goed daar ook met scholieren aan te werken.”
Goudasfalt krijg groene en recreatieve functie
Het terrein krijgt een nieuwe, groene en recreatieve functie, waarmee de verbinding tussen Gouda, het water van de Hollandse IJssel en het polderland om de stad heen wordt versterkt. Kamerlid Fatma Koser Kaya: “Voor D66 is het belangrijk dat er meer natuur in en rondom de steden komt. Zo maken we natuur en recreatie ook voor mensen in drukbevolkte gebieden toegankelijk. De manier waarop mensen zelf in Gouda het initiatief hebben genomen voor GoudAsfalt is heel bijzonder. Wat D66 betreft zouden andere gemeenten hier van kunnen leren.”
Nationale Boomfeestdag
Op woensdag 16 maart vindt de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag plaats. Doel van de dag is het Nederlandse publiek, en in het bijzonder kinderen, te interesseren voor de waarde van bomen en bossen. In het hele land worden activiteiten georganiseerd in het kader van nationale boomfeestdag.