Brabanthallen omgetoverd tot groen paradijs

40.000 m2 waarop meer dan 100.000 verschillende soorten bloemen en planten te bewonderen zijn, ’s werelds grootste indoor stadspark, showtuinen en een levende vlindertuin. Kortom, een groen paradijs. Dat is hoe je de Floraliën misschien het best kunt omschrijven.
Van 9 t/m 18 mei – dus nog vier dagen- zijn de Bossche Brabanthallen omgetoverd tot de internationale bloemen en planten exo ‘Floraliën Nederland’, waarbij de Nederlandse sierteeltsector zich aan de wereld presenteert. Dit unieke evenement, dat maar eens in de vijf jaar plaatsvindt, werd 200 jaar geleden voor het eerst georganiseerd in Gent en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd bekende happening.
Op de expo kan zowel jong als oud zich urenlang (de gemiddelde bezoektijd is vier uur!) vergapen aan de laatste trends op groen gebied. In vijf verschillende ‘werelden’ presenteren landschaps- en tuinarchitecten hun nieuwste ontwerpen, vormen duizenden soorten bloemen van over de hele wereld vormen samen één grote bloemenpracht en kun je wandelen door het grootste stadspark van de wereld dat in één van de hallen in aangelegd.
Daarnaast zijn er tal van andere leuke dingen ten doen. Loop bijvoorbeeld een rondje door de geurexperience, waar je de heerlijkste bloemen en planten kunt ruiken. Of proef van de heerlijke hapjes van vers geplukt groente en fruit uit de tuin die topkoks voor je bereiden. Ontdek tenslotte nog je ‘boomhoroscoop’ en ontdek welke natuurlijke eigenschappen jij met welke boom deelt.
 
Floraliën: 9 t/m 18 mei 2014 in Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Dagelijks van 10.00 – 18.00 uur geopend. Tickets kunnen online besteld worden: www.floralien.nl/kooptickets