Bomenstichting brengt boombordjes met een educatieve knipoog uit

“De zaden van de Hollandse iep worden ook wel iependubbeltje genoemd. In het voorjaar ‘sneeuwt’ het iependubbeltjes, ze vormen grote hopen in parken en op straat. Een mooi gezicht en een feestmaal voor eenden en duiven”. Dit – en nog veel meer interessante feiten- valt te lezen op één van de 37 nieuwe boombordjes die de Bomenstichting onlangs heeft uitgebracht.
De wonderlijke wereld van de bomen
Hoe leuk en leerzaam is het om tijdens een wandeling door park, bos of natuurgebied ingeleid te worden in de wondere wereld van de bomen om ons heen? Op veler verzoek lanceerde de Bomenstichting daarom 37 spiksplinternieuwe, fleurige boombordjes waarop voor jong en oud van alles over onze Nederlandse bomen te leren valt. Wat maakt nou juist de berk zo speciaal? Of waarom is de plataan een echte stadsboom? En welke boom wordt ook wel ‘Koning van het woud’ genoemd? De antwoorden op deze – en meer! – vragen vinden we terug op de bordjes.
Hun kleurrijke ontwerp maakt dat de boombordjes goed opvallen. Op elk bordje vind je de naam van de boom, een korte uitleg, een leuk bomenweetje en een vrolijke illustratie. Via het scannen van de QR-code – die ook op de bordjes staat – wordt bovendien nog extra uitgebreide informatie over de betreffende boom onthuld.
Bordjes bestellen
Geïnteresseerde gemeenten, scholen en natuurorganisaties kunnen de bordjes online bestellen via de website van de Bomenstichting. De bordjes kunnen met (€121, -) of zonder paal (€72,60) worden geleverd. Donateurs en beheerderabonnees van de Bomenstichting krijgen korting.
Over de Bomenstichting
De Bomenstichting is een landelijke stichting, opgericht in 1970. De stichting bevordert de zorg en aandacht voor bomen in de stad en op het platteland. De Bomenstichting geeft informatie bij vragen over dreigende (onnodige) kap, ziekte van bomen, onderhoud van monumentale bomen en geschillen over bomen.