Antwerpse Sky Building verduurzaamt met 'Nederlandse' groene gevel

Het kantoorpand Sky Building in Antwerpen wordt getransformeerd tot een duurzame werkomgeving met een groene gevel van het Nederlandse bedrijf Sempergreen.
De gevelbeplanting maakt gebruik van hemelwater dat op het dak van het kantoorgebouw wordt opgevangen en hergebruikt voor irrigatie. Het regenwater wordt naar een waterput van 20.000 liter geleid. De grootte van deze waterput is bepaald aan de hand van het neerslagmodel van Antwerpen.
De waterput beschikt over een pomp met sensoren. De computergestuurde pomp maakt het mogelijk om de planten van water te voorzien. Hierdoor krijgen de planten precies wat ze nodig hebben zonder gebruik te maken van leidingwater.
Duurzame leefomgeving
Volgens Sempergreen sluit de installatie van de groene gevel aan bij de beleidsplannen van Antwerpen. Zo heeft het stadsbestuur zich tot doel gesteld om Antwerpen de meest aantrekkelijke leefomgeving te maken voor bewoners en bezoekers. Het bedrijf verwacht met het pilotproject in Sky Building meerdere gebouwen in de stad van de groene gevels te voorzien.
Voor het ontwerp van de groene voorgevel van Sky Building is het architectenbureau Conix RDBM Architects verantwoordelijk. De gevel krijgt verschillende inheemse planten. Deze planten zijn geselecteerd in overleg met het bedrijf Ambius BeLux, ingenieursbureau Antea Group en AG Vespa | Stadsprojecten.