3,5 miljoen voor renovatie park Huis Doorn

Het park en bos rond rijksmonument Huis Doorn wordt opgeknapt en in oude staat hersteld. Voor de werkzaamheden is 3,5 miljoen euro uitgetrokken, zo meldt het Rijksvastgoedbedrijf, dat verantwoordelijk is voor het beheer van het gebied.
In het rijksmonument huisvest nu en museum, waar het interieur van Wilhelm II, die van 1920 tot 1941 op het landgoed woonde, zo goed mogelijk is nagebootst. Het landgoed rond het kasteel had in het verleden een Engelse landschapsstijl. Door achterstallig onderhoud ligt het geheel er nu echter verwaarloosd bij.
Na renovatie moet het gebied weer een geheel vormen van lanen, bospercelen, zichtlijnen, open ruimtes en gebouwen, en daarmee de allure van vroeger terugkrijgen, zo meldt het Rijksvastgoedbedrijf. Belangrijk onderdeel daarbij is het kappen en planten van bomen. Een deel van de bomen zou te oud zijn, anderen zijn op onhandige plekken geplant.
De werkzaamheden starten eind dit jaar en duren naar verwachting zeven jaar. De kosten van 3,5 miljoen omvatten niet de reguliere onderhoudskosten. Die bedragen 180.000 euro per jaar. Het voorlopig ontwerpplan wordt woensdag 29 juni gepresenteerd tijdens een informatiebijeenkomst in Doorn en is in te zien via bovenstaande link.
bron: stad-en-groen.nl