100.000 tulpen fleuren Amsterdam op

Honderdduizenden tulpen zullen in april op tal van plekken de stad opleuken. Eind maart gaat namelijk de eerste editie van het Tulp Festival van start.

Het festival is bedacht door tuinontwerper Saskia Albrecht. Zij kwam op het idee om een groots tulpenfestival te organiseren in navolging van een soortgelijk festival in Istanboel. Daar plant de gemeente 14 miljoen tulpen, voor iedere inwoner één. De eerste editie in Amsterdam zal het doen met ruim een half miljoen, maar het streven is dat er in de toekomst voor iedere Amsterdammer een tulp wordt geplant.
Bijna alle musea, een aantal prominente hotels, waaronder het Waldorf Astoria en Amstel Hotel, en de stadsdelen Centrum, Noord en Zuid doen mee. Zo zullen er tienduizenden tulpen in het Vondelpark te zien zijn. Artis rolt ter ere van het festival een tapijt van ruim 52.000 tulpen uit op het publiekelijk toegankelijke Artisplein. De bedoeling is dat het festival in de komende jaren uitbreidt in de hele stad.
Het afgelopen najaar zijn er ruim 400.000 tulpenbollen geplant. Deze worden aangevuld met ruim 100.000 tulpen in potten die gedurende april zullen bloeien. De tulpen zijn te zien in verschillende stadsdelen, musea en andere instellingen op pleinen en in tuinen. De eerste editie van het Tulp Festival wordt op 31 maart feestelijk geopend op het Artisplein.
 
Bron: RTV Noord-Holland