1.000 bomen erbij tijdens Nationale Boomfeestdag

Woensdag 16 maart wordt op verschillende plekken in Arnhem aandacht geschonken aan Nationale Boomfeestdag. Wethouder Ine van Burgsteden zal op verschillende plekken in de stad samen met kinderen en inwoners bomen planten.

Om 9.30 uur gaan 65 kinderen van scholen uit Driel en Schuytgraaf bomen planten ter hoogte van De Grote Molenstraat 150. Dat doen ze samen met wethouder Ine van Burgsteden en Chris Stoffer, directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Oost-Nederland. Het bos dat hier ontstaat is een zogenaamd compensatiebos. Rijkswaterstaat heeft in verband met het verbreden van snelwegen in de regio de verplichting (o.a. vanuit de Boswet) bomen, die daarvoor moeten wijken, op een andere plaats te herplanten. In totaal wordt door Rijkswaterstraat ruim 7,9 hectare bos geplant in verband met de wegverbredingen A12 Ede- Grijsoord (rond de zomer van 2016 gereed), A12 Waterberg – Velperbroek (gereedgekomen in 2012) en A50 Valburg – Grijsoord (gereedgekomen in 2011).  Het bos bij Schuytgraaf is goed voor 3 hectare.

Fruitbomen

Om 10.45 uur plant de wethouder samen met buurtbewoners een paar fruitbomen ten behoeve van een ecologische boomgaard in Schuytgraaf. De plaats van handeling is de Metamorfosenallee ter hoogte van de rotonde bij de Marasingel. De boomgaard wordt in het najaar verder ingericht en wordt beheerd door mensen van de Zelfoogstuin uit Schuytgraaf.

Urban Street Forest

Om 11.30 uur sluit de wethouder aan bij een initiaitief van Urban Street Forest in samenwerking met basisschool ASV uit Arnhem. Bewoners van de Du Soleilflat aan de Bergstraat krijgen een boompje uitgereikt voor op hun balkon. Voor ieder boompje dat op een balkon wordt neergezet wordt in een ontwikkelingsland ergens in de wereld een boom geplant. Samen met kinderen van de basisschool zal de wethouder de boompjes uitreiken aan de bewoners.
bron: Arnhem.nl