Veel aandacht voor Nationale Boomfeestdag in 240 gemeenten

Ruim honderdduizend kinderen uit 240 gemeenten hebben vandaag op de 59e Boomfeestdag een boom of struik in Nederland geplant. Zo’n dertigduizend volwassenen deden hetzelfde. In het bijzijn van onder meer prinses Laurentien werd vandaag in Almere de traditionele bomencirkel van het nationale evenement gepoot. Bij elkaar werden vandaag in heel Nederland tweehonderdduizend bomen en struiken geplant om zo aandacht te vragen voor de natuur.
Volgens directeur Peter Derksen van Stichting Nationale Boomfeestdag doen ieder jaar steeds minder kinderen en gemeenten mee aan het jaarlijkse evenement. De Boomfeestdag wordt minder populair en dat komt volgens Derksen mede door verminderde aandacht op school voor biologie.
Mede door de provinciale verkiezingen waren dit jaar opvallend veel vertegenwoordigers van Gedeputeerde Staten bij de festiviteiten in het land aanwezig. Tien van de twaalf provincies stuurden een gedeputeerde of een commissaris van de koning naar het grootste natuurevenement van Nederland.
Bron: ANP