Rotterdam zet vergroeningsslag stenige wijken door

Afgelopen week verrichtte wethouder Eerdmans hiervoor de aftrap. In de Benthuizerstraat (Oude Noorden) bevestigde hij de laatste van 47 bloemenmanden.
Het College wil de meest stenige wijken rondom het centrum groener maken. Groen is aantrekkelijk, nodigt uit om naar buiten te gaan en zorgt voor minder hittestress. Er is gekozen voor extra groen in het Oude Noorden, het Nieuwe Westen/Middelland, Tarwewijk, Bloemhof en Hillesluis.
Met het ophangen van de zogeheten hanging baskets hebben de Benthuizerstraat en Zaagmolenstraat in het Oude Noorden meer kleur gekregen. Wethouder Joost Eerdmans: ‘De komende jaren gaan we Rotterdam opfleuren. Bewoners en ondernemers uit de vijf wijken die extra aandacht krijgen worden uitgenodigd voor zogenaamde ‘groentafels’. Daar kunnen ze aangeven waar zij extra groen in hun wijk willen en wat voor groen dat wordt. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals extra groen op pleinen en in straten, geveltuinen en bloembakken of hanging baskets.’
De groentafels starten vanaf september in Bloemhof en het Oude Noorden. Daarna volgen de andere wijken. In 2016 begint de gemeente met de uitvoering.
Bron: Gemeente Rotterdam