Nieuw onderzoek toont vele voordelen van stedelijk groen

In samenwerking met de United Bank of Carbon, en de Sustainable Cities Group aan de universiteit van Leeds, hebben onderzoekers van LEAF science een rapport opgesteld waarbij zij ingaan op de laatste onderzoeken die de voordelen van stedelijk groen belichten. 
In 2014 leefde 54% van wereldpopulatie in dorpen en steden en er wordt verwacht dat dit zal toenemen tot 70% rond het midden van deze eeuw. Twee derde van de stedelijke gebieden moeten dus nog ingericht worden en de onderzoekers van LEAF willen die kans grijpen om duurzame, groene en gezonde steden te creëren.
Uit dit onderzoek komt uitgebreid naar voren dat stedelijk groen zoals tuinen, parken en bossen een verscheidenheid  aan voordelen kan bieden voor de mensen die in deze steden leven. Verder zijn dit soort plekken van essentieel belang voor de dieren die gebruik maken van al dit groen. Door het verbeteren van de lichamelijke conditie en het verminderen van depressie, kan de aanwezigheid van groen ervoor zorgen dat de gezondheid van mensen die in een stad werken en wonen wordt verbeterd. Groene ruimtes zorgen er verder voor dat de luchtkwaliteit toeneemt en hebben een beperkend effect op hittegolven. Een ander belangrijk voordeel is dat stedelijke groen koolstof opslaat waardoor het een belangrijk middel is tegen klimaatsverandering. Ten slotte zorgt het ervoor dat er minder overstromingen voorkomen doordat regenwater wordt opgenomen. 
Het hele onderzoek waar dit verder wordt uitgelegd is hier te lezen.