Boom geplant ter ere van 15 jaar Earth Charter beweging Nederland

“Elke boom draagt bij aan een leefbare wereld”. Dat was de boodschap die Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG, de genodigden van de conferentie Earth Charter +15 meegaf tijdens zijn speech op dit internationale evenement.
De Earth Charter beweging, in Nederland onder meer bekend door de vooraanstaande rol die oud-premier Ruud Lubbers erin speelt, viert dit jaar haar 15e verjaardag. In deze tijd is er een wereldwijde beweging ontstaan die staat voor ethiek en duurzaamheid in de meest veelomvattende zin. Ter ere hiervan werd op maandag 29 juni jongstleden op Landgoed Zonneheuvel te Doorn een suikeresdoorn geplant, die door Egbert Roozen namens de VHG werd aangeboden en waarbij hij zelf ook de handen uit de mouwen stak.
Tijdens zijn speech benadrukte Roozen de vele positieve eigenschappen van bomen. Bomen dragen bij aan een beter leef- en werkklimaat, een hoge biodiversiteit en de volksgezondheid en zullen daarom in de toekomst steeds harder nodig zijn.
 
Foto: Henk Snaterse
Onderschrift: bij het planten van de boom werd Roozen geflankeerd door Ruud Lubbers en Jan-Willem van den Braak (voorzitter SBI). Ook de jarige Ella van Dantzig, met haar 3 jaar de jongste aanwezige, mocht assisteren bij het planten van de boom.