Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam: focus op stad en natuur

Het verhaal van de stad, van stedenbouw en architectuur, is al lang niet meer het verhaal van stenen en asfalt. Deze dagen vindt in Rotterdam de tweejaarlijkse mondiale manifestatie plaats van de architectuur, de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR 2014). Thema van IABR2014: Urban bij Nature. Nadruk ligt op de rol van de architect bij het vormgeven van de relatie tussen mens en natuur. Dan kunnen we denken aan stedelijke tuinen en parken, maar ook aan natuurbescherming en natuurontwikkeling.
Tijdens IABR2014 presenteert het Rotterdamse Natuurhistorisch Museum een tentoonstelling over stedelijke ecologie, waarin de veerkracht van de stedelijke natuur in beeld wordt gebracht. In de Kunsthal zijn in deze periode (tot en met 24 augustus 2014) maar liefst vijf aan IABR2014 gerelateerde exposities te bezoeken, gefocust op het verband tussen stad en natuur.
Motto’s van de presentaties in de Kunsthal in het Museumpark aan de Rotterdamse Westzeedijk zijn: De Aarde een Tuin (Hal 1); Het Verkennen van de Ondergrond  (Hal 2); Stadslandschap en Klimaatverandering (Hal 3); Het Stedelijk Metabolisme (Hal 4) en Strategieën voor het Stadslandschap (Hal 5).
 
Voor meer informatie:
www.iabr.nl