Elke Amsterdammer binnen paar minuten in park

Meer geld voor groen, parken en bomen in Amsterdam was al afgesproken in het coalitieakkoord van D66, SP en VVD. De ambitieuze Groen Agenda van D66 wethouder Choho doet hier nog een schepje bovenop. Marijn Bosman, woordvoerder Groen & Parken voor D66 Amsterdam: “Dit college kiest ervoor om de stad echt te vergroenen: de kwaliteit van onze stadsparken gaat omhoog, en er komen meer groene daken en postzegelparkjes”.

Een park erbij

Het idee van de Groen Agenda is dat elke Amsterdammer binnen een paar minuten in een groene omgeving moet kunnen zijn. De parken worden beter toegerust voor intensief gebruik, zoals op drukke zomerdagen of tijdens evenementen. Wethouder Choho: “Drie stadsparken worden als eerste aangepakt om de kwaliteit flink te verbeteren. En de groengebieden om de stad heen worden beter bereikbaar door meer fietspaden en hardlooproutes”. Ook gaat de wethouder opzoek naar een locatie voor een nieuw stadspark.

Meer groene daken

Groen is niet alleen mooi, het is ook functioneel. Met groene daken kan de overlast van hevige regenbuien in Amsterdam bijvoorbeeld worden aangepakt. Marijn Bosman heeft daarom eerder het initiatiefvoorstel ‘Wateroverlast kan het dak op in Amsterdam’ ingediend met een plan voor meer groene daken . Bosman: “Hierdoor blijft de stad koel in de zomer en komen de straten niet blank te staan na een fikse regenbui. Als bewoners of bedrijven hun dak willen vergroenen, is dat door dit initiatiefvoorstel makkelijker en betaalbaarder.” De groene daken hebben een plek gekregen in de Groen Agenda.

Economische kracht van groen

Wethouder Choho: ‘Amsterdammers zijn voor een groene omgeving straks niet meer aangewezen op een paar populaire parken, maar krijgen meer keus. Dat past ook bij de verschillende eisen die verschillende groepen hebben, of het nou een festival, moestuin of groen dak is. Daarnaast zijn we niet bang om de economische kracht van groen in de stad in te zien. Het mag een stuk  dynamischer, en beter aansluiten bij ontwikkelingen in de stad.’
Bron: D66 Amsterdam