Aanleg van natuurpark met 7.000 zonnepanelen Gelderse Bronckhorst begonnen

De aanleg van een natuurpark dat met 7.000 zonnepanelen ook zonnestroom gaat produceren bij het dorp Hengelo in de Gelderse gemeente Bronckhorst is van start gegaan. Op 29 maart vindt de officiële bouwstart plaatst van NL Solarpark De Kwekerij, maar er wordt inmiddels al voorbereidend werk verricht.
Zo wordt de omheining, die gaat bestaan uit een meidoornhaag met een hekwerk, van het zonnepark al aangelegd. Daarna komt de plaatsing van de panelen en het inzaaien van het groen. Naar verwachting opent het project na de zomer.
Uniek 
Het project is uniek in zoverre dat het een natuurpark probeert te combineren met een zonnepark. Zonnepanelen worden in een vijver geplaatst waar ruimte is om te picknicken. Er zijn wandelpaden en natuurlijke speelplekken tussen de zonnepanelen. Ook een kleine schaapskudde moet z’n plek in het park gaan vinden.
“Voor inwoners wordt het een bijzondere plek om te recreëren en ze kunnen er hun duurzame zonnestroom afnemen”, aldus wethouder Jan Engels.
Eigen huis en tuin 
In het project werken gemeente, NL Solarpark De Kwekerij BV, Sunwatt De Kwekerij BV en NL Greenlabel, van Eigen Huis en Tuin-presentator Lodewijk Hoekstra, samen. De gemeente stelt de grond beschikbaar en vangt hiervoor een pachtvergoeding.
NL Solarpark De Kwekerij is de ontwikkelaar van het groenpark, Sunwatt De Kwekerij is de exploitant van het zonne-energiepark en NL Greenlabel zorgt voor de landschappelijke inpassing.
Bron: groenecourant.nl