Nederland zet de Citadelpoort in Gent in de bloemen

Ambassadeur Maryem van den Heuvel bood gisteren de gedecoreerde poort aan tijdens de Floraliën.
De Citadelpoort, ook wel de Willempoort of Hollandpoort genaamd, is een overblijfsel van de Citadel die door Koning Willem I werd gebouwd ten tijde van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. De gedecoreerde poort is een creatie van het internationaal bekende floristenduo Florian Seyd en Ueli Signer
De inhuldiging van de bloemenpracht vond plaats onder goedkeurend oog van onder andere Staatssecretaris Elke Sleurs, Minister Schauvliege, Gouverneur Briers, Burgemeester Termont, de Heer Vermaerke (Voorzitter van KMLP/Floraliën) en Professor Evrard. Daarnaast was namens het bestuur van Iverde de heer Henk Raaijmakers aanwezig bij de opening van de bloemrijke poort.
De eerste drie dagen van Floraliën Gent lokten zo’n 45.000 bezoekers.  De organisatoren van het totaal vernieuwde festival, dat zich nu in de stad afspeelt, en niet langer in de expohallen van Flanders Expo, mikken op een kwart miljoen bezoekers.

Tot en met zaterdag 1 mei kunnen bezoekers op vier locaties in de Gentse binnenstad de versierde Citadelpoort en andere creaties van 335 exposanten en 35 florale kunstenaars bewonderen.